Este nevoie de consultant de încredere încă de la startul unei investiții?


Desigur! Știm că aproape întotdeauna deciziile de investiții sunt emoționale, ne cuprinde lăcomia și acționăm... Daca mai avem și o “cunoștință bună" care ne dă un  pont referitor la o locație treaba este ca și făcută. Cel puțin așa pare la prima vedere...

Cumpărăm terenul și - nerăbdători - ne apucăm de treabă.

Fericirea nu durează mult și, în foarte scurt timp, vom vedea în ce ne-am băgat.

Alegerea unui arhitect care ne și consiliează pe parcursul investiției este o sarcină dacă nu imposibilă, măcar foarte grea.

Urmărirea financiară  fiind considerat apanajul clientului, deși acesta din urmă nu are de cele mai multe ori nici studiile și nici experiența de a definitiva  cu succes un astfel de proiect. Apoi urmează sarabanda avizelor și documentațiilor...

După achiziția terenului se depun actele pentru o serie de avize necesare elaborarii PUZ ( plan urbanistic zonal ) care reglemenetează statutul din punct de vedere al construcției viitoare a terenului.

În cele din urmă de  la Enel se primește avizul de amplasament, act care confirmă că se poate face investiția pe locația respectivă. Dacă nu primim avizul de amplasament  favorabil sau îl primim cu condiția reglementării rețelei  din zonă ne duce inevitabil la cheltuieli suplimentare, neprevăzute. În cazul unor reglementări speciale, acest aviz s-ar putea să însemne cheltuieli atât de însemnate  încât să ne determine  chiar la  căutarea altei locații cu toate întârzierile, pierderile și inconvenientele aferente.

Apoi urmează o etapă relativ simplă și clară... cererea de racordare la rețea, ceva birocrație, dar să nu uităm că cererile se pot transmite chiar și prin poștă. Puțini știu însă lucrul acesta, astfel se poate salva timp și nervi prețioși.

Și acum urmează elementul cheie, Studiul de soluție. Această delicată alegere este sau mai bine zis ar trebui să fie responsabilitatea specialiștilor consacrați care să țină cont de elemente TEHNICO –ECONOMICE. Sublinierea este a noastră și vrea să arate că de aceste elemente economice nimeni nu ține seama, iar dacă nu ai consultant nici nu știi ce și cât ai pierdut sau ce ai fi putut economisi. Dar oare câți investitori au angajat un consultant energetic, în acest stadiu? Prea puțini sau deloc, și astfel banii sau risipit. Dar asta nu este tot! Nu demult o parte a studiilor de soluție s-au externalizat din cadrul Enel către firme private iar în acest caz situația se schimbă radical. Dacă specialiștii Enel dădeau soluții bune, dar eventual scumpe fără un interes anume, proiectanții externi POT da soluții foarte scumpe!!! Iar dacă execuția este făcută de firme din... ,,sfera lor de influență" șmecheria nu se află niciodată iar investitorul păcălit plătește și cu asta basta.

Devine evident că alegerea unui consultant corect, care apără interesele investitorului și îl consiliează pe toată durata acestei perioade devine o obligație morală a oricărui om de afaceri responsabil, care dorește să economisească sau, măcar, să nu risipească.

Consultanți adevărați sunt puțini... Pe zona de vest exista un astfel de consultant cu multă experiență în domeniu iar aici puteți apela cu încredere la Elecon Plus , care are peste 50 de proiecte complexe executate, la termene scurte, și care întotdeauna a scutit beneficiarii de nervi, pierderi și alergătură, dar și de alte cheltuieli indirecte.

Câțiva clienți multumiți: Kaufland, HAI,  etc.

Vasil  Radu 
0744.56.88.17

Demeter Francisc
0744.56.88.16

Alte noutati & evenimente

Decontari lunare

Decontarile lunare sunt de o importanță maximă pentru un cash flow sănătos .  o scurtă abordare găsiți  ...

Pierderea " invizibila " de energie in cabluri

          In ziua de azi focusul principal este realizarea de economii . Economi ...

Punct delimitare in instalatii electrice ENEL

Instalatie electrica de medie tensiune in Romania este folosita in principal la distributia energiei electrice si cel mai fol ...

De Duminica, 3 clopote vestesc slujba.

  Incepand cu aceasta Duminica, Biserica Reformata din Gai, judetul Arad are instalat un nou clopot. Elecon Plus ...